Lid worden

Wat levert samenwerken op?

Ontdek samen met andere partners nieuwe kansen en mogelijkheden in de Metropoolregio Amsterdam & Noord-Holland. Samen gaan we voor het versterken van de mobiliteitsbranche.
Instroom van technici

Voldoende, goed gekwalificeerde vakmensen voor de branche om ervoor te zorgen dat er geen personeelstekorten ontstaan

Innovatief onderwijs

Bedrijven brengen up-to-date kennis en leermiddelen in, zodat het onderwijs aansluit op de innovatie in de werkplaats

Doorontwikkeling

Verbetering van kennis en vaardigheden van medewerkers, praktijkopleiders en docenten

Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

NexTechnician is een samenwerkingsinitiatief tussen bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam & Noord-Holland en het onderwijs, gericht op het verbeteren van de instroom en kwaliteit van medewerkers in de mobiliteitsbranche. De samenwerkende partijen werken aan innovatief en actueel onderwijs en bevorderen de professionele groei van medewerkers om hen optimaal voor te bereiden op de snel veranderende mobiliteitsbranche. NexTechnician zorgt ervoor dat afgestudeerden beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden. Hiermee overbruggen ze de kloof tussen onderwijs en praktijk, wat bijdraagt aan een duurzame toekomst voor de mobiliteitsindustrie.

MBO College Westpoort verzorgt in de regio Amsterdam de mbo-opleidingen Autotechniek, Bedrijfsautotechniek, Autoschadetechniek en Tweewielertechniek aan de Kabelweg 88 in Amsterdam.

MBO College Hilversum verzorgt in de regio Gooi en Vechtstreek de mbo-opleiding Autotechniek op locatie Arena 301, 1213 NW Hilversum.

MBO College Lelystad verzorgt in de provincie Flevoland de mbo-opleiding Autotechniek op locatie Agorawagenplein 1, 8224 KP Lelystad.

Waarom deelnemen aan NexTechnician?

  • Kwaliteitslabel: Ontvang het ‘duurzaam leerbedrijf’ ledenschild en laat zien dat uw bedrijf zich inzet voor het duurzaam leren en ontwikkelen van de medewerkers.
  • Exclusieve updates: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuws in de mobiliteitsbranche.
  • Stageplekken en talentontwikkeling: Bied stage- en leerwerkplaatsen aan en ontmoet nieuwe studenten die klaar zijn om aan de slag te gaan. Bouw mee aan de kweekvijver door het ontwikkelen van je eigen toptalenten.
  • Netwerkkansen: Neem deel aan leden- en kennisbijeenkomsten, breid uw netwerk uit en wissel kennis uit met andere professionals in de branche.
  • Inspraak en invloed: Denk actief mee over de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en draag bij aan de verbetering van het actuele opleidingsaanbod in de regio.
  • Training en bijscholing: Laat uw praktijkopleiders bijscholen tot mbo erkende praktijkopleiders en houd uw medewerkers up-to-date met de nieuwste trainingen.
  • Arbeidsmobiliteit: Met hulp van regionale en landelijke fondsen ondersteunen we de arbeidsmobiliteit binnen én buiten uw bedrijf zodat we het arbeidspotentieel maximaal benutten en werken aan behoud binnen de branche.
Door deel te nemen aan NexTechnician, investeert u niet alleen in de toekomst van uw eigen bedrijf, maar ook in die van de gehele mobiliteitsbranche. Samen werken we aan een duurzame en innovatieve branche waarin zowel bedrijven als medewerkers floreren.

Aansluiting bij NexTechnician

Individuele bedrijven sluiten zich aan bij NexTechnician met een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst is de jaarlijkse financiële- en urenbijdrage van het bedrijf aan de samenwerking vastgelegd. De bijdrage is afgestemd op het aantal technici dat het bedrijf op de peildatum, per 1 januari, in de werkplaats(en) aan het werk heeft. De financiële bijdrage wordt jaarlijks in januari doorbelast, de uren worden in de loop van het jaar ingebracht in het onderwijs.

De basis van de bijdrage staat in onderstaande staffel:

Financiële bijdrage* Urenbijdrage (praktijkopleider)**
Tot 4 technici  €                                   464,00 4
Tot 9 technici  €                                   770,00 8
Tot 19 technici  €                                1.230,00 16
Tot 49 technici  €                                2.360,00 32
Tot 99 technici  €                                3.455,00 64
Tot 199 technici  €                                4.720,00 120

* De leden bijdrage is excl. btw en wordt jaarlijks aangepast met de indexering volgens het CPI van het CBS.
** Er is sprake van gekwalificeerde (les)uren als de praktijkopleiders gesteund wordt en de ruimte krijgt vanuit zijn directie voor goede voorbereiding en verzorging van de lesuren, het volgen van een eventueel noodzakelijke training en het zorgen voor de administratieve verslaglegging

Partners aan het woord

Contactformulier

Vul dit formulier in wanneer u meer informatie wilt ontvangen over een lidmaatschap bij NexTechnician Amsterdam.