mbo-Opleidingen

Mbo-opleidingen in de mobiliteitstechniek

Bij NexTechnician bieden we diverse opleidingsmogelijkheden binnen de automotive sector, afgestemd op verschillende behoeften en niveaus. Van reguliere mbo-opleidingen tot deelcertificaten voor werkenden en exclusieve opleidingen op maat voor de regio. Ontdek hieronder ons aanbod.

1. Reguliere mbo-opleidingen

De reguliere mbo-opleidingen dekken een breed scala aan onderwerpen en zijn geschikt voor studenten van verschillende niveaus, waaronder:

  • Autotechniek: Alles over moderne voertuigen, verbrandings- en elektromotoren, transmissies en veiligheidssystemen
  • Tweewielertechniek: Fietsen, scooters en motoren, zowel met verbrandingsmotoren als elektrisch aangedreven modellen.
  • Bedrijfswagens: Onderhoud en reparatie van trucks, bussen en andere bedrijfswagens.
  • Autoschadeherstel: Reparatie en herstel van beschadigde voertuigen, inclusief carrosserieherstel en het autospuiten.

Als je geïnteresseerd bent in een van deze opleidingen, kun je je aanmelden bij het ROC van Amsterdam Flevoland via onderstaande link. NexTechnician kan je helpen bij het vinden van een passende leerwerkplek of stageplek bij een van de lidbedrijven.

2. Mbo-deelcertificaten

Speciaal voor werkenden ontwikkelt NexTechnician een aanbod met mbo-deelcertificaten. Lees meer over ons huidige aanbod met een mbo-deelcertificaat:

  • Praktijkopleider: Deze opleiding is voor praktijkopleiders om studenten en werkenden beter te begeleiden tijdens hun loopbaan. 

3. Exclusieve MBO-opleidingen in de regio

Door te inventariseren wat de leden van NexTechnician in de veranderende arbeidsmarkt, nodig hebben, lukt het ons om speciaal op de regio gerichte opleidingen te ontwikkelen in co-creatie met mbo. Lees meer over ons huidige aanbod in co-creatie met mbo: 
 
  • Serviceadviseur Automotive: Een nieuwe opleiding om Automotive ondersteunend personeel op te leiden

Open dagen bij NexTechnician

Voordelen van de innovatieve opleidingen van NexTechnician

Praktijkgerichte aanpak

De opleidingen zijn ontworpen voor studenten die van aanpakken houden. Je krijgt een grondige voorbereiding op de beroepspraktijk in de mobiliteitsbranche, waardoor je snel waardevolle ervaring opdoet.

Persoonlijke groei

De opleidingen bieden een basis voor verdere groei en ontwikkeling, afhankelijk van jouw ambities. Hierdoor zal je je snel thuis voelen in de Automotive en je carrière uitbouwen.

Carrièremogelijkheden

Door de intensieve samenwerking van NexTechnician met duurzame leerbedrijven in de Metropoolregio Amsterdam en Noord-Holland, vergroot je jouw kansen op carrièremogelijkheden binnen de mobiliteitsbranche.

Schoolverlaters

NexTechnician organiseert speciaal voor schoolverlaters diverse activiteiten om hen betrokken te houden bij het onderwijs en te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling binnen de mobiliteitstechniek.

Er zijn opleidingsmodules beschikbaar waarmee je je verder kunt specialiseren in jouw vakgebied of interesse. Wil je meer weten? Bekijk hier de mbo-modules.

Daarnaast organiseert NexTechnician regelmatig gastlessen, bijeenkomsten en sessies voor kennisuitwisseling tussen bedrijven, studenten en docenten. Ben je geïnteresseerd om hieraan bij te dragen? Als jouw werkgever lid is van NexTechnician, kun je dit aangeven bij het management.

Is jouw bedrijf nog geen lid van NexTechnician? Vul dan het contactformulier in, zodat we contact met je kunnen opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Zij-instromers

De mobiliteitsbranche is continu in beweging en heeft een grote behoefte aan nieuwe vakmensen. Dit is essentieel om het werk op tijd af te krijgen en om de nieuwste technologieën die de werkplaats binnenkomen effectief te integreren. De instroom vanuit het reguliere onderwijs is echter onvoldoende om alle beschikbare vacatures te vervullen.

NexTechnician heeft de afgelopen jaren veel mensen succesvol omgeschoold voor een loopbaan in de Mobiliteitstechniek, tot tevredenheid van zowel de kandidaten als de werkgevers.

Vooral in de vakgebieden Fietstechniek, Bedrijfswagentechniek en Autoschadetechniek biedt NexTechnician succesvolle opleidingen voor zijinstromers aan. Zo is Khalid een goed voorbeeld van onze vooropleiding Bedrijfswagentechniek. In een verkort traject leren we praktische kennis en vakjargon aan, waardoor nieuwkomers snel op hun plek zijn in de werkplaats en zich verder kunnen ontwikkelen via een regulier BBL-traject of ons modulaire aanbod. Lees hier meer over Khalid’s traject.

Zijinstroom vereist altijd maatwerk. Laat je informeren over de mogelijkheden die wij bieden en vul daarvoor het contactformulier in.

Schrijf je in

Wil je een carrière in de mobiliteitstechniek? Schrijf je vandaag nog in voor een van onze MBO-opleidingen via ROC van Amsterdam .

Neem contact met ons op voor meer informatie over ons opleidingsaanbod, inschrijvingsprocedures, en eventuele andere vragen. We staan klaar om je te begeleiden op je weg naar succes in de wereld van mobiliteitstechniek.